Britská Tesco Bank se stala terčem podvodníků. Za vykradení dvaceti tisíc účtů zaplatí pokutu

Skupina neznámých hackerů v uplynulých dnech pronikla do zhruba čtyřiceti tisíc klientských účtů britské Tesco Bank. Asi z poloviny těchto účtů přitom stáhli neupřesněné množství peněz. Bankovní divize britského maloobchodního řetězce okradeným klientům vzápětí slíbila, že jim peníze co nejrychleji vrátí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britské libry

Britské libry | Foto: Free Digital Photos, Keattikorn

Tesco Bank zároveň uvedla, že z klientských účtů zmizely relativně malé částky. Poškození zákazníci mluví o sumách od dvaceti do šesti set liber.

Tamní finanční ústav okamžitě zastavil veškeré internetové transakce svých klientů. Ti ale i nadále mohou bez omezení používat své platební karty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Britská Tesco Bank se stala terčem neznámých hackerů. Firmě hrozí navíc pokuta za to, že nedokázala ohránit účty klientů.

Podle jednoho z expertů, které oslovila BBC, by se mohlo klidně jednat o bezprecedentní kybernetický útok na jeden z britských finančních domů.

Trump, nebo Clintonová? Americké volby vyvolávají rozkol i v rodinách

Číst článek

Pro Tesco Bank, která spravuje téměř sedm milionů klientských účtů, by případ mohl představovat pohromu. Kromě poškození pověsti totiž hrozí rychle rostoucí bance také vysoká pokuta. A to kvůli tomu, že nedokázala patřičně ochránit klientská data.

Jiří Hošek, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme