Britské banky plánují přesunout z Londýna tisíce zaměstnanců. Kvůli brexitu

Velké banky podle agentury Reuters kvůli brexitu přesunou z Londýna jinam do Evropy asi 9000 pracovních míst. Vyplývá to z jejich prohlášení. O zaměstnání by tak přišla zhruba dvě procenta lidí pracujících v londýnském finančnictví. Mohlo by to ale ohrozit britské daňové příjmy.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brexit

Brexit | Foto: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic, Paul Lloyd

Třeba banka Goldman Sachs se obává, že kvůli otřesům se po odchodu Británie z Evropské unie zastaví růst metropole coby finančního centra. O přesunu svého londýnského sídla uvažují třeba i UBS nebo Citigroup.

Macronovo vítězství jako porážka populismu. Jak jeho vítězství zahýbalo s trhy

Číst článek

Další velké banky jako Credit Suisse nebo Bank of America ještě své plány neoznámily.
Podle agentury Reuters se budou reálné dopady brexitu na britský finanční trh odvíjet až od toho, jak bude vypadat konečná dohoda mezi Spojeným královstvím a Evropskou unií.

Z Británie může podle odhadů poradenských společností Oliver Wyman a Ernst and Young zmizet 4000 až 232 000 pracovních míst.

Ondřej Klapal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme