Britské obchody hlásí v povánočních výprodejích milionové tržby

V Británii začaly už v neděli povánoční výprodeje. Obchodní domy hlásí milionové tržby a tisíce zákazníků. Někteří lidé stáli fronty před nákupními středisky už od páté hodiny ranní. Honba za slevami pokračuje na plné obrátky i dnes.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

slevy

slevy | Foto: Marián Vojtek

Hlavní motivací mnoha kupujících je snaha předejít zvýšení daně z přidané hodnoty o dvě a půl procenta na 20 procent, které vstoupí v platnost 4. ledna. Nákupní centra po celé Británii hlásí fenomenální obraty.

Před mnoha obchody se vytvořily fronty. Někteří zájemci čekali ve frontách na otevření obchodů dvanáct hodin. Internetová obchodní stránka moneysupermarket přináší odhad včerejší rekordní tržby britského maloobchodu ve výši 323 milionů liber. Některé obchody nabízejí až sedmdesátiprocentní slevy.

Výprodeje ve středoanglickém Birminghamu se neobešly bez incidentu. Byl tam zatčen muž poté, co jeden teenager v obchodním centru Bullring utrpěl střelné zranění.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme