Brusel slíbil ČR peníze na sociální problémy

Více než 450 miliónů eur slíbil Brusel Česku pro nejbližší dva roky na řešení sociálních problémů země. Především pak na snižování nezaměstnanosti, podporu podnikatelů v problémových regionech, na odstraňování diskriminace na trhu práce a také na rekvalifikační programy. O peníze z Evropského sociálního fondu mohou žádat jak státní orgány i jednotlivé místní samosprávy, tak i nejrůznější neziskové a nestátní subjekty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

eurobankovky

eurobankovky | Foto: Jan Rosenauer | Zdroj: AFP

Podmínkou je zpracování konkrétního projektu a jeho schválení. Další konkrétnější pokyny zveřejní ministerstvo práce a sociálních věcí v nejbližší době, potvrdil Radiožurnálu náměstek ministra František Koníček.

"Předpokládáme z hlediska publikování konec dubna, v průběhu května asi pět brožurek, kde budou detailně a jednoduše popsány principy a pravidla, co lze žádat, tak aby to byla dobrá pomůcka, taková relativně jednoduchá, orientační pro starosty a pro vedení obcí a měst."

Marika Táborská, Vít Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme