Budějovický Budvar opět úspěšný ve sporu o značku

Americká pivovarnická společnost Anheuser Busch nesmí v Německu používat při prodeji piva značku Budweiser. Ta nadále patří tradičnímu českému výrobci Budvar. Rozhodl o tom odvolací soud v Mnichově, který tak potrdil loňský rozsudek z nižšího soudního stupně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká firma se ještě nyní může obrátit se stížností na německý nejvyšší soud. Generální ředitel Budějovického Budvaru Jiří Boček rozhodnutí odvolacího soudu vítá. Jak řekl Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu, německý trh je totiž klíčový. Rozhodnutí také označil za vynikající právní precedens i za důkaz toho, že strategie jeho pivovaru je správná.

Americká firma se ještě může obrátit se stížnosti na nejvyšší soud. Budvar si v dohodě z počátku minulého století rozdělil s Anheuserem světové trhy a získal právo na Evropu. Smlouvu ale obě strany nerespektují. Českobudějovický pivovar má zaregistrováno na 380 ochranných známek ve více než 100 zemích světa. S americkým konkurentem vede nyní 40 soudních sporů a dalších více než 40 správních řízení před patentovými úřady.

Milan Kopp, Dan Moravec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme