Budoucnost kopřivnické Tatry je nejistá. Dražbu ohrožuje insolvenční řízení

Kopřivnická Tatra zápasí s dalším problémem. Exekutor chtěl už tento pátek automobilku prodat v dražbě, jenže dnes ostravský soud zahájil s firmou insolvenční řízení. Přihlásil se další věřitel a to může dražbu oddálit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Znak TATRA, tatrovka

Znak TATRA, tatrovka | Foto: Jakub Říšský

Severočeská správa nemovitostí tvrdí, že jí automobilka dluží 300 tisíc korun za dopravné. Tatra to odmítá s tím, že už vše zaplatila.

„Tatra nezná motivaci autora insolvenčního návrhu, může se pouze domnívat, že se jedná o šikanózní návrh, jehož cílem je ohrozit ohlášenou dražbu podniku, která má proběhnout tento týden,“ uvedl zástupce firmy Vladimír Bystrov.

Pokud automobilka nebude mít rychle nového majitele, hrozí podle Bystrova, že už příští týden firma zaměstnávající 1600 lidí zastaví výrobu.

Na tahu je teď justice. Lucie Böhmová z ostravského krajského soudu potvrzuje, že s exekucí by se mělo počkat.

„Zákon spojuje se zahájením insolvenčního řízení řadu účinků, mimo jiné to, že již nařízenou exekuci, která by postihovala majetek ve vlastnictví dlužníka nebo jiný majetek, který by náležel do majetkové podstaty, nelze provést,“ vysvětlila Böhmová.

Historie automobilky Tatra v Kopřivnici | Foto: ČTK

Andrea Brtníková, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme