Budvar uspěl v soudním sporu o známku Bud

Českobudějovický pivovar Budvar uspěl v soudním sporu o ochrannou známku Bud. Druhý nejvyšší soud Evropské unie vyhověl námitkám Budvaru. Zrušil totiž rozhodnutí Úřadu pro harmonizaci na vnitřním trhu, který dříve zamítl námitky českého podniku. Budvar se ohradil proti tomu, že si americká firma Anheuser-Bush může v Evropě zaregistrovat svoji obchodní značku Bud.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budvar - pípa

Budvar - pípa | Foto: Budějovický Budvar

Jihočeský pivovar protestoval proti faktu, že si Anheuser-Bush zaregistroval značku Bud na vnitřním trhu Unie. Budvar totiž výraz Bud používá jako označení původu ve Francii a Rakousku. Pivovar si tak připsal dílčí vítězství v dlouhotrvající právní bitvě s firmou Anheuser-Bush. Ta se může proti dnešnímu rozsudku odvolat do dvou měsíců k soudnímu dvoru evropského společenství.

Poslední státní pivovar Budvar chce ministr zemědělství Petr Gandalovič přeměnit na akciovou společnost. Mohl by to podle něj být předstupeň případné privatizace podniku.

Soudním přím Budvaru jsme se věnovali v podvečerním Radiofóru. Záznam pořadu najdete v Rádiu na přání.

Přečtěte si také:
Gandalovič popřel spekulace o jednání s firmou Anhauser-Busch o prodeji Budvaru
Stát začal připravovat privatizaci budějovického Budvaru

Ondřej Houska, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme