Bulharsko uložilo vysokou pokutu české společnosti Energo-pro

Česká elektrodistribuční společnost Energo-pro dostala od bulharských úřadů pokutu v přepočtu 22 milionů korun. Sankcí se obává i ČEZ, proti kterému bulharský regulátor vede řízení o odnětí licence.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hromadné protesty Bulharů proti monopolům v oblasti energetiky, v tomto případě českého ČEZ a Energo-Pro a rakouského EVN.

Hromadné protesty Bulharů proti monopolům v oblasti energetiky, v tomto případě českého ČEZ a Energo-Pro a rakouského EVN. | Foto: AP, Valentina Petrova

Energo-pro podle antimonopolního úřadu zneužilo dominantního postavení na trhu, když od elektřiny odpojilo vodárnu. Firma, která je distributorem proudu ve Varně a okolí uvažuje, že se proti pokutě odvolá.

Finančních sankcí a žalob se obává i ČEZ, který proud distribuuje v Sofii a okolí. Společnosti čekají na výsledky nedělních parlamentních voleb a čekají, že se situace uklidní.

Zdražení cen elektřiny společně s celkovou nespokojeností s politickou situací v zemi vyvolalo masové protesty, které na konci února vedly k pádu vlády.

Igor Maňour, Martin Ježek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme