Nepříznivé týdenní výsledky amerických akcií. Zaznamenaly nejprudší propad za dva roky

Americké akcie v závěru týdne výrazně posílily. Dow Jonesův index si v pátek připsal 1,38 procenta a uzavřel na 24 190,90 bodu. Za celý týden však ztratil 5,2 procenta, což představuje nejprudší týdenní pokles od ledna 2016.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Burzovní makléři na burze v New Yorku

Burzovní makléři na burze v New Yorku | Zdroj: Reuters

Širší index S&P 500 v pátek vzrostl o 1,49 procenta na 2619,55 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite přidal 1,44 procenta na 6874,49 bodu. Za celý týden index S&P 500 odepsal 5,2 procenta, zatímco Nasdaq má ztrátu 5,1 procenta.

Další prudký pokles akcií na americké burze. Dow Jonesův index se propadl o 4,15 procenta

Číst článek

Za propadem na akciových trzích stály obavy, že růst inflace urychlí zpřísňování měnové politiky.

Zpráva z minulého pátku o překvapivě příznivém vývoji amerického trhu práce signalizovala, že inflace i úrokové sazby ve Spojených státech se budou zvyšovat rychleji, než se předpokládalo.

Pro evropské akciové trhy byl tento týden nejhorší za poslední dva roky. Panevropský akciový index STOXX 600 v pátek odepsal 1,45 procenta na 368,61 bodu. Za celý týden ztratil zhruba pět procent.

Na devizovém trhu v pátek dolar pokračoval v růstu. Investoři tento týden přesouvali finanční prostředky do americké měny v reakci na prudké výkyvy na světových akciových trzích.

Euro v závěru obchodování v New Yorku vůči dolaru odepisovalo zhruba 0,1 procent na 1,2234 USD. Od začátku týdne tak ztrácelo 1,8 procenta, což představuje nejvýraznější týdenní pokles od listopadu 2016.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme