Burza reaguje propadem na ohlášenou prezidentskou kandidaturu Putina

Ruská burza zareagovala propadem na zprávy o prezidentské kandidatuře Vladimira Putina. Současný premiér se bude ucházet o post hlavy státu v jarních volbách. Prezident Dmitrij Medveděv má prozměnu stanout v čele vlády. Negativní reakci vyvolala ohlášená výměna na nejvyšších místech také u části politické elity.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruské trhy reagují na výměnu v čele země

Ruské trhy reagují na výměnu v čele země | Zdroj: Reuters

Zhruba 3procentní propad ruských trhů po zahájení obchodování podle expertů odráží situaci na světových burzách, ale i události na ruské politické scéně. Znepokojení vyvolalo podle analytiků prohlášení ministra financí Alexeje Kudrina, který vyloučil, že by mohl pracovat v budoucí vládě vedené Dmitrijem Medveděvem.

Akcie ruských podniků začaly propadat už v pátek, propad rublu vůči americkému dolaru přiměl mnoho Rusů k nákupu zahraniční měny.

Poradce prezidenta pro ekonomiku Arkadij Dvorkovič veřejnost nicméně ujišťuje, že současné tendence na trzích nevěští devalvaci rublu. Kritikové ale poukazují na to, že za poslední dva měsíce rubl ztratil vůči dolaru 17 procent.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme