Bush: Finanční krizi zhoršuje nejistota a strach

Americký prezident George Bush se snaží uklidnit občany USA znepokojené finanční krizí. V dalším mimořádném vystoupení před Bílým domem dnes ujišťoval Američany, že jeho vláda má k dispozici všechny nástroje potřebné k řešení krize. Na světových burzách mezitím pokračoval propad cen akcií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

George Bush

George Bush | Foto: Alexandr Pícha

"Mnoho z našich spoluobčanů má strach, co bude s jejich důchodovými účty a s jejich investicemi," připustil prezident Bush. Právě nejistota a strach se podle jeho slov krizi finančních trhů výrazným způsobem zhoršují.

"Vláda Spojených států jedná a bude dál situaci řešit," snaží se Američany ujistit jejich prezident. Zhruba od příštího týdne má podle George Bushe začít účinkovat balík vládních opatření, který zajistí zdroje krátkodobého financování pro americké podniky a finanční instituce.

Šéf Bílého domu vystoupil krátce poté, co z Wall Street začaly přicházet zprávy o dalším propadu cen akcií. Klíčový Dow Jonesův index klesl za posledních 10 pracovních dnů o 20 procent.

Ve Washingtonu se dnes scházejí ministři financí skupiny G7 hospodářsky nejvyspělejších zemí. Očekává se, že se dohodnou na dalších společných krocích, které finanční krizi mají pomoci vyřešit.

Vít Pohanka, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme