Bush vytáhl do boje proti firemním podvodům

Prezident Spojených států George Bush oznámil zpřísnění postihu podnikových podvodů. Reagoval tak na sérii účetních skandálů, která otřásla americkými finančními trhy. Kromě nahlodání důvěry investorů totiž také znamenají politickou zátěž pro Bílý dům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

George Bush

George Bush | Zdroj: ČTK

Prezident Bush vyzval na Wall Street americké firmy k zahájení nové éry morální integrity. Zároveň oznámil opatření, která mají zabránit dalším účetním podvodům, jenž ohrozily důvěru Američanů v akciové trhy. Bush navrhl zdvojnásobit trestní sazbu za úmyslné podvody, navýšit rozpočet komise pro cenné papíry a burzy o sto miliónů dolarů a posílit zákony trestající likvidaci dokumentu auditu.

Opoziční demokraté ale požadují daleko širší reformu opatření na regulaci firem než navrhuje George Bush. Prezident svolal před projevem na newyorské burze tiskovou konferenci, na které čelil palbě dotazů týkajících se jeho vlastních podnikatelských praktik z počátku 90. let. Opozice republikánům vytýká, že příliš velké propojení s velkými americkými firmami.

Olga Krupauerová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme