Bush vyzval k odstranění závislosti USA na dovozu ropy

Americký prezident George Bush opět vyzval k co nejrychlejší cestě k odstranění závislosti Spojených států na dovozu ropy. Začátkem příštího týdne se očekává další zvyšování cen ropy a tím i benzínu ve Spojených státech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benzin

Benzin | Foto: www.automarket.co.yu

V poselství ke Dni Země prezident Bush prohlásil, že bezpečnost Spojených států nemůže záviset na ropě z nestabilních zemích ve světě. Navrhl zároveň další rozpočtové výdaje na vývoj nových zdrojů energie. Velkou budoucnost mají podle Bushe zejména vodíkové palivové články.

Vzhledem k cenám benzínu jsou teď hitem na americkém trhu hybridní japonské, ale už i americké automobily, které mají kombinovaný benzínový a elektrický motor. Zatím nejlevnější novinkou je hybridní jednotka Chevroletu, která už je pouze o dva tisíce dolarů dražší než klasický spalovací motor.

Alexandr Pícha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme