Časopis Forbes: Ve světě kvůli krizi ubylo miliardářů

Američtí finanční magnáti jsou znovu v čele světového žebříčku nejbohatších lidí. Podle ratingu, který pravidelně sestavuje časopis Forbes, je znovu nejbohatším mužem planety zakladatel Microsoftu Bill Gates. Počet dolarových miliardářů na celém světě se ale vlivem finanční krize snížil. Nejcitelněji v Turecku, Indii a Rusku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

euromince

euromince | Foto: Evropská komise

V Rusku napočítali experti časopisu Forbes třikrát méně miliardářů než v loňském roce - jejich počet se snížil na pouhých 32. Dosud nejbohatší Rus Oleg Děripaska přišel o téměř 90 procent svého majetku - zatímco loni podle Forbesu vlastnil 28 miliard dolarů, nyní se hodnota jeho majetku smrskla na pouhé 3 a půl miliardy USD.

Děripaskovo místo nejbohatšího ruského občana zaujal oligarcha Michajl Prochorov. Ani jemu se dopady finanční krize nevyhnuly, jeho majetek nicméně stále čítá téměř 10 miliard dolarů.

O svůj miliardářský statut přišla kromě mnoha oligarchů také ruská metropole - zatímco ještě loni v Moskvě žilo nejvíce dolarových miliardářů, letos se podle časopisu Forbes jejich počet ztenčil na necelé tři desítky.

Milan Kopp, Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme