Část belgických pivovarů přerušila výrobu kvůli blokádě odborářů

Část belgických pivovarů přestala vyrábět. K zastavení výroby se rozhodlo vedení pivovarů náležejících do skupiny největšího světového producenta piva Anheuser-Busch InBev. Důvodem je skoro dva týdny trvající blokáda jeho továren odboráři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zaměstnanci blokují pivovar v Leuvenu

Zaměstnanci blokují pivovar v Leuvenu | Foto: AFP

Provoz zastavily pivovary Stella Artois v Lovani a Jupiller na východě Belgie. Skoro před dvěma týdny totiž u jejich bran postavili odboráři barikády z pivních bas.

Týden už je pivními přepravkami zablokovaný i pivovar Hoegaarden. Odbory tak protestují proti záměru propustit 263 zaměstnanců.

Management nabídl omezit propouštění, tedy předčasný důchod pro 150 zaměstnanců a vytvoření dalších asi 70 pracovních míst. I to ale odbory odmítají.

Odboráři sice otevřeli zátarasy kamionům se surovinami, ale ven z pivovarů už vozy s hotovým pivem vyjet nenechali. Podle serveru Flanders News tak v některých supermarketech začalo pivo vyráběné společností InBev docházet.

Pavel Novák, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme