ČD v novém jízdním řádu výrazně nezmění ceny ani množství spojů

České dráhy (ČD) nebudou v novém jízdním řádu zdražovat víc než o inflaci. V mezinárodní dopravě ceny nevzrostou vůbec, uvedl dnes generální ředitel podniku Daniel Kurucz. Nový jízdní řád začne platit od prosince.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České dráhy

České dráhy | Foto: Jiří Suchomel

Česká národní banka předpokládá v tomto roce inflaci 1,5 procenta.

„Zdražovat standardně o inflaci není nic špatného, nicméně my bychom rádi to celkové zdražení udrželi po úrovní inflace,“ řekl Kurucz v České televizi.

Zároveň potvrdil, že se v novém jízdním řádu výrazně nezmění ani počet spojů.

„Dneska České dráhy vypravují přes sedm tisíc spojů po České republice i v zahraničí a toto číslo bude zhruba stejné. Někde se posílilo, někde si zase naopak si objednavatelé některé spoje škrtli nebo vynechali,“ doplnil generální ředitel Českých drah.

Podnik se v pololetí vymanil ze ztráty a vykázal zisk po zdanění 158 milionů korun. Loni v pololetí skupina Českých drah vykázala ztrátu 510 milionů korun.

Podle Kurucze stojí za zlepšením výsledků mimo jiné zvýšení tržeb u osobní dopravy a provozní úspory. Loňská ztráta 1,9 miliardy korun může být v roce 2014 až o polovinu nižší, očekává šéf ČD.

Martin Hromádka, Michaela Široká Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme