Čínská CEFC vzdala další investici, podíl ve společnosti Canaria Travel se vrací do rukou Unimexu

Čínská skupina CEFC se zbavila svého 49,99procentního podílu v cestovní kanceláři Canaria Travel, který loni v říjnu koupila od společností Unimex Group a EH Group. Vyplývá to z údajů zveřejněných v obchodním rejstříku, kde již čínská firma jako společník nefiguruje. Těmi jsou nyní TO-Servis a Unimex Group.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo čínské společnosti CEFC v kancelářích v Šanghaji.

Ilustrační foto. | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

„Unimex Group koupila zpět podíl v Canaria Travel,“ uvedl bez bližších podrobností spolumajitel Unimexu Jiří Šimáně. Staronový akcionář Unimex navíc získal v červenci nad Canaria Travel kontrolu, když se skupina jako jediná podílela na zvýšení základního kapitálu cestovní kanceláře.

O něm rozhodla valná hromada na začátku července. V současnosti tak Unimex Group ovládá přibližně 75 procent cestovní kanceláře a zbylou čtvrtinu kontroluje TO-Servis Lenky Vikové.

Dluh po čínské CEFC je zaplacen. J&T dostala 11,5 miliardy korun

Číst článek

CEFC na zaslané otázky nereagovala, napsal server E15, který se zprávou v pondělí jako první přišel. Podle něj tak není jasné, zda se Číňané zbavili cestovní kanceláře kvůli finančním potížím mateřského holdingu, nebo je za prodejem podílu jiný důvod. Canaria Travel se specializuje na Kanárské ostrovy a v roce 2016 utržila 487 milionů korun.

Canaria Travel není jedinou investicí, které se skupina CEFC na českém trhu nakonec vzdala. Čínští investoři loni v září odešli ze skupiny Médea Group a Empresa Media, když uplatnili své právo na vrácení podílu původnímu majiteli Jaromíru Soukupovi.

Podle E15 kvůli nedávným problémům čínské skupiny se zadlužením padly plány na investice do několika lukrativních pražských nemovitostí a také záměr koupit televizi Nova.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme