Celníci jsou méně úspěšní při hledání pašovaných cigaret

Více než jedenatřicet milionů pašovaných cigaret zadrželi celníci za tři čtvrtletí letošního roku. Je to o něco méně než loni - kdy se jim povedlo zadržet dva kontejnery z Číny, které výrazně vylepšily celkovou statistiku. V okolních státech jsou celní správy v poslední době méně úspěšné.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cigarety-stánek

cigarety-stánek

Podle Josefa Nováka z Generálního ředitelství cel je to tím, že podloudní obchodníci jsou stále vynalézavější. "Zásilky jsou ukrývány daleko důmyslněji, navíc jsou děleny, takže najít kamión, který by byl plný cigaret, to znamená 10 miliónů kusů, je velice zřídka. Zásilky jsou děleny, aby byla zaznamenána poměrně malá škoda při odhalení."

Nejvíce padělků cigaret bylo zajištěno na stáncích v příhraničí - buď k nám byly dopraveny z ciziny, nebo nelegálně vyrobeny přímo u nás. Obrovské problémy s pašovanými cigaretami má i Evropská unie. S tím spojené daňové úniky podle Josefa Nováka ohrožují ekonomiku jejích členských zemí.

Markéta Kaclová, Pavla Dluhoschová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme