Cena benzínu a nafty je nejnižší za posledních sedm měsíců

Ceny pohonných hmot jsou nejníže za posledních sedm měsíců. Litr benzinu Natural 95 se podle aktuálních údajů společnosti CCS prodává za 28,91 koruny, což je o 29 haléřů méně než před týdnem. Nafta nyní stojí 28,57 koruny. Naposledy byly pohonné hmoty za tyto ceny k dostání na konci března.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benzínová pumpa u dálnice

Benzínová pumpa u dálnice | Foto: Jan Rosenauer

Podle analytika společnosti Colloseum Stanislava Šuby ceny pohonných hmot u nás stále dohánějí předchozí pokles cen ropy na světových trzích. "Očekáváme, že pokles cen bude ještě nějaký týden trvat, ale už nebude tak rychlý jako doposud. Očekáváme, že by se cena benzinu mohla pohybovat kolem 28,50 korun, možná i níže," řekl Českému rozhlasu Šuba.

Tuzemský trh je ale v cenách na jednotlivých pumpách nevyrovnaný. Ceny za litr benzinu se mnohdy liší až o několik korun. Nejdražší pohonné hmoty v České republice jsou na Zlínsku. Naopak nejvíce řidiči ušetří v Ústeckém a Plzeňském kraji.

Analytici pokles cen pohonných hmot očekávali. Cena ropy a ropných derivátů na světových trzích se v posledních týdnech významně snižovala. Dokonce se minulý čtvrtek krátce dostala na letošní minimum 57,22 dolarů za barel. Později kvůli nepříznivým zprávám o uzavření dvou ropných polí v Norsku vystoupila o necelý dolar a severomořská ropa Brent během obchodování dočasně překročila hranici 60 dolarů za barel.

Marie Matúšů, Tomáš Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme