Cena benzínu je v Česku nejvyšší v historii

Průměrná cena nejprodávanějšího benzínu, Naturalu 95, prolomila v Česku 35 korunovou hranici a dosáhla tak na historické maximum. Potvrzuje to nejnovější statistika společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tankování benzínu. (Ilustrační foto)

Tankování benzínu. (Ilustrační foto) | Foto: Tiskový servis Evropské komise

Podle aktuálních údajů společnosti CCS se Natural 95 prodává za 35 korun a 1 haléř, což je nejvíc v historii. O více než 40 haléřů se během týdne zvýšila také cena nafty, průměrně se prodává za 34 koruny a 49 haléřů.

Důvodem je neutěšená situace na trhu s ropou, a jak potvrzuje analytik společnosti Colosseum Petr Čermák, zdražování pohonných hmot zřejmě bude pokračovat.

„Aktuálně jsme svědky opravdu rostoucího trendu v případě ropy a zatím nic nenasvědčuje tomu, že tento trend skončil. Takže bohužel pro české motoristy musím říct, že ceny nemusí být ještě konečné,“ uvedl.

Mírnou brzdou zdražování bude podle něj kurz české koruny vůči dolaru, kdy koruna posiluje. „Nicméně bohužel to nebude stačit na to, aby to nějak výrazně ovlivnilo ceny a opravdu se dočkáme toho zdražení i v průběhu následujících dnů,“ dodal.

Eva Kézrová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme