Cena benzínu zase stoupá

U čerpacích stanic se opět bude zdražovat. Po prvním zvýšení cen v minulém týdnu se očekává další reakce prodejců na nové ceny hlavního výrobce pohonných hmot České rafinérské.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

auto

auto | Foto: Jan Rosenauer

Česká rafinérská podražila asi o 60 haléřů za litr. Očekávat se zanedlouho dá zvýšení cen také u stojanů. Minulý týden už některé společnosti zdražovaly v řádu desetníků v reakci na první pohyb cen Českou refinérskou. Kdy a o kolik se budou ceny u čerpaček zvyšovat podruhé, se dá těžko odhadnout.

Žádná ze společností zatím nechce prozradit své záměry. Slovo má Pavlína Budkovská, mluvčí Benziny: "Jaký bude další vývoj cen na čerpacích stanicích, prozatím neumím předvídat, protože bude záležet na tom, jak se budou dále vyvíjet nejen velkoobchodní ceny rafinérských produktů, ale i další faktory, které mají vliv na výši konečné ceny - faktory konkurenčního prostředí, kupní síla obyvatelstva a další."

Zvýšení cen by se mohlo pohybovat mezi 50 haléři a jednou korunou s ohledem na místní poměry té které čerpačky. Co na zdražení říkají motoristé? Jaké zvýšení cen by vám přišlo rozumné? "Spíš žádné." "Já si myslím, že v naší republice jsme si zvykli na to, že jak je nějaká možnost něco zdražit, tak to hned vylítne nahoru." "No kolem 25 korun."

Markéta Kaclová, Jan Říha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme