Provozovatelé lanovek českých hor na letní sezonu zdraží jízdenky. Nejvíce si lidé připlatí na Sněžce

Lanovky na některých českých horách letos zdražují letní jízdné. Zdůvodňují to většinou rostoucími provozními náklady. Nejvíc se ceny zvednou na Sněžce, kde jízdné lanovky neupravili už 4 roky. Dražší jízdenky budou také na Ještěd, Klínovec nebo Černou Horu. Bez zdražení se obejdou například v Orlických horách.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lanovka na Sněžku (ilustrační foto)

Lanovka na Sněžku (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

Zpáteční jízdenka na Sněžku v hlavní sezoně podraží o 30, ve vedlejší o 10 procent. Dospělí tak o prázdninách zaplatí 560 místo dosavadních 430 korun.

V Krkonoších začaly padat pokuty. Skončila doba ústního domlouvání turistům v okolí Sněžky

Číst článek

„V červenci a srpnu jsou tady fronty na hodinu, hodinu a půl, tak jsme si říkali, že možná třeba i to pomůže tomu provozu,“ říká náčelník lanovky na Sněžku Jiří Špetla.

Jízdné je dražší i u lanovek na Ještěd, Klínovec, Černou horu a od července i na Pustevny. Jsou ale i provozovatelé, kteří se zdražováním nepočítají.

„Tam, kde nás opravdu netlačí ekonomická situace nebo jsme dlouho nezdražovali, tak buď nedojde ke zdražení žádnému, nebo minimálnímu,“ komentuje prezident Asociace lanové dopravy Jakub Juračka.

Stejné ceny zůstaly třeba v Říčkách v Orlických horách.

Lucie Pávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme