Cena licencí UMTS bude nižší

Nejméně tři a půl miliardy budou muset nabídnout případní zájemci v aukci tří licencí na provoz mobilních sítí třetí generace UMTS. Rozhodla o tom vláda po neúspěchu s nabídkou frekvencí na přímý prodej stávajícím mobilním operátorům, kteří měli zaplatit téměř dvojnásobek. Ti se mohou zúčastnit vyhlášené jednokolové aukce, a soupeřit tak s dalšími investory.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mobilní telefony

mobilní telefony | Foto: Jan Rosenauer

Podle ministra dopravy a spojů Jaromíra Schlinga je vyvolávací cena reálná. Dokládají to například analýzy objednané Českým telekomunikačním úřadem a také studie o dalším rozvoji trhu. "Na rozdíl od jiných zemí Český telekomunikační úřad nestanovil téměř žádné omezující podmínky pro uchazeče, dal jim k dispozici poměrně velkou šířku pásma, takže mají velké technické možnosti. Opravdu si myslíme, že to je cena, na které operátoři neprodělají - naopak".

Aukce bude zahájena 30. listopadu, kdy by měli tuzemští mobilní operátoři i další zájemci předložit Českému telekomunikačnímu úřadu své nabídky. Předkladatelé tří nejvyšších nabídek licenci získají.

Aleš Heřmánek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme