Cena mléka neustále roste, v příštích měsících se to nezmění

Podle mlékařů ještě poroste cena mléka. Může za to hlavně letošní nepříznivé počasí. Kvůli dlouhé zimě, povodním a letním suchům je méně krmení a klesla produkce mléka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sklenice mléka (ilustrační foto)

Sklenice mléka (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

„Cena mléka roste nepřetržitě už dvanáct měsíců a zatím nejsou výhledy k tomu, že by se to mělo změnit. Trend růstu cen bude naopak pokračovat, rozhodně přes zimní období, předpokládám, že následujících sedm až osm měsíců se cena mléka neotočí,“ řekl předseda Českomoravského svazu mlékárenského Jiří Kopáček.

Dnes se v Přibyslavi konalo setkání zástupců mlékáren s představiteli Českomoravského svazu mlékárenského. Shodli se, že mléka je málo, a to způsobuje i jeho zdražování.

„Mléka je méně než v loňském roce, to je dáno klimatickými důvody – byla poměrně dlouhá zima a pak přišly povodně a po nich období letního sucha. Proto je méně krmení, což se samozřejmě odrazilo v nižších dodávkách,“ vysvětlil Kopáček, co všechno má vliv na růst cen.

Srovnání cen mléka výrobců a cen spotřebitelských (2008 - 2013) | Foto: ČTK

Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme