Cena není při nákupu v e-shopu rozhodující. Češi začali myslet hlavně na kvalitu a jistotu dodání

Nejlevnější už pro Čechy neznamená to nejlepší. Nejnižší cena podle aktuálního průzkumu Asociace pro elektronickou komerci není tím nejdůležitějším při výběru zboží v e-shopu. Zákazníky zajímá nově i kvalita služeb nebo třeba oblíbenost obchodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nakupování přes internet

Nakupování přes internet | Foto: Český rozhlas, Fotobanka Freeimages

Pravidel, podle kterých se zákazníci v Česku nejčastěji rozhodují pro nákup v konkrétním internetovém obchodu, je hned několik. Podle Jana Vetyšky, ředitele Asociace pro elektronickou komerci, v tom ale hraje roli i zkušenost lidí s nákupem po síti.

„Vědí, že ne vždy může být nejnižší cena výsledného produktu pro ně i velkou výhodou z hlediska třeba přidaných služeb a obecně komfortu nákupu,“ vysvětluje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Češi při nákupu v e-shopech začali myslet hlavně na kvalitu a jistotu dodání. Vyplývá to z aktuálního průzkumu Asociace pro elektronickou komerci

„Máme několik skupin zákazníků. Jedna si vybírá vysloveně podle ceny, další podle kvality přidaných služeb, další podle vlastních zkušeností a zkušeností s daným obchodem, tedy s věrností značce, a pak je tu také skupina, která všechny tyto varianty porovnává a kombinuje,“ popisuje Vetyška.

V Česku je podle posledních odhadů přibližně 37 tisíc internetových obchodů. Zatímco v roce 2010 si zboží přes internet zakoupil každý čtvrtý, v roce 2014 to byl každý třetí.

U výběru e-shopu je ale zásadní typ zboží, který zákazník hledá. V případě elektroniky nebo třeba telefonů je stále nejdůležitější cena. Naopak u oblečení nebo třeba bot hraje roli hlavně oblíbenost. Do takových e-shopů se pro módu vrací více než čtvrtina nakupujících a hledání podle ceny volí jen necelá pětina.

A ještě jeden trend provází nakupování oblečení po síti, lidé si stále méně zkouší oblečení v kamenných prodejnách, které pak dávají do e-košíků.

Obliba nákupů přes internet stále stoupá. Důkazem je zvyšující se počet zákazníků, kteří nakupují potraviny přes internet a také rekordní tržby e-shopů před Vánoci.

Například pro e-shopy i obchodníky s elektronikou byla poslední vánoční sezona nejsilnější v historii. Obrat jim stoupl meziročně až o desítky procent. Třeba prodejnám s elektronikou vzrostly v prosinci tržby meziročně o 30 až 36 procent.

Navíc se Češi už nebojí utrácet peníze i v zahraničních e-shopech. V tomto ohledu hraje u lidí prim například čínský internetový obchod a to i přes delší dobu dodání. Stoupá také počet lidí, kteří online nakupují jídlo. Podle odhadů by takto mohli Češi utratit 4 miliardy korun.

Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme