Ceny ropy kvůli obavám o poptávku prudce klesají. Oživení poptávky ohrožují nová ohniska koronaviru

Ceny ropy v úterý prudce klesají a ropa Brent se poprvé od června propadla pod 40 USD za barel. Důvodem jsou obavy o budoucí poptávku, jejíž oživení ohrožují nová ohniska nemoci covid-19 po celém světě. V 17.20 SELČ cena severomořské ropy Brent klesla o 5,6 procenta na 39,64 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI ve stejnou dobu zlevnila o 8,2 procenta na 36,50 dolaru za barel.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ceny ropy kvůli obavám o poptávku prudce klesají

Ceny ropy kvůli obavám o poptávku prudce klesají | Foto: Brendan McDermid | Zdroj: Reuters

V pondělí cena ropy klesla poté, co saúdskoarabská státní ropná firma Aramco snížila říjnovou oficiální prodejní cenu své ropy. To může být známkou slábnoucí poptávky.

Cena ropy Brent v úterý klesá již pátý den. Od konce srpna ztratila více než deset procent. Stále je však vzdálená svému rekordnímu minimu, které v dubnu zaznamenala po omezení těžby skupinou OPEC+, která zahrnuje Organizaci zemí vyvážejících ropu a její spojence v čele s Ruskem.

Producenti se mají setkat 17. září, aby zhodnotili současnou situaci na trhu, napsala agentura Reuters.

Nové případy nemoci covid-19 stouply podle analýzy agentury Reuters ve 22 z 50 států USA. Roste také počet nových případů v Indii a Británii.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme