Cena za propojování telefonních hovorů by měla být nižší

Brusel kritizuje Česko za výši poplatků za propojování telefonních hovorů. Takzvané mobilní terminační sazby, které operátoři účtují jiným operátorům za spojování hovorů ve své síti, patří k nejvyšším v Evropě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mobilní telefon. Ilustrační foto.

Mobilní telefon. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Evropská unie, nyní už podruhé, vyzvala Český telekomunikační úřad, aby poplatky snížil. To by spotřebitelům přineslo levnější volání do sítí jiných operátorů. První apel ke snížení poplatků už Unie poslala do Prahy v lednu, Český telekomunikační úřad ale výzvu nevyslyšel.

"Český telekomunikační úřad si je vědom toho, že je potřeba snížit ceny za terminaci v mobilních sítích," řekl náměstek předsedy Rady Českého telekomunikačního úřadu Marek Ebert.

Brusel v prohlášení opětovně vyzval Český telekomunikační úřad k tomu, aby snížil sazby. Budete postupovat stejně jako při prvním apelu, tedy výzvu nevyslyšíte?

Již v únoru letošního roku jsme vydali rozhodnutí, ve kterém jsme stanovili postupně tři kroky, kdy dochází k celkovému snížení terminační ceny až o dvacet tři procent.

Snížení tedy bude odpovídat tomu, co požaduje Brusel?

Doporučení Evropské komise, které stanovuje používání tohoto modelu bylo vydáno v květnu. Model je nejprve potřeba vypracovat. Pracujeme s tím při právě nové ceny terminačních mobilních sítí a se všemi principy, které toto doporučení stanovuje. A určitě budeme toto doporučení respektovat v rozsahu, který nyní můžeme aplikovat.

To znamená, že budete respektovat to, co zdůrazňuje Evropská komise? Že pro výpočet nákladů na výpočet volání v mobilní síti je důležité používat metodu dlouhodobých přírůstkových nákladů, nikoli metodu plně alokovaných nákladů, který navrhuje Český telekomunikační úřad?

My budeme při stanovení nové ceny vycházet z nákladů tak, aby to byly náklady pouze nejefektivnějšího operátora a aby obsahovaly ty skutečně nezbytné náklady.

Takže plně vyslyšíte apel Bruselu?

Neřekl jsem, že plně vyslyšíme, ale budeme se ho snažit vyslyšet tam, kde je to možné.

Proč takto nereagoval Telekomunikační úřad už na první výzvu?

Úřad se snažil a provedl úpravu ceny poměrně razantním způsobem.

Podle eurokomisařky Viviane Redingové by snížené sazby zabezpečily i nižší ceny u mobilních hovorů pro spotřebitele. Je tomu tak nebo by operátoři kompenzovali snížení terminačních poplatků zdražením jiných služeb?

Nemohu to vyloučit. Skutečností ale zůstává, že terminační cena vstupuje do maloobchodní ceny a její snížení může mít pozitivní vliv na ceny pro spotřebitele.

Karolína Koubová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme