Ceny amerických nemovitostí rostou

V červenci se meziměsíčně ceny amerických nemovitostí zvýšily o 0,3 procenta což je možné podle expertů považovat za další signál toho, že se krize v sektoru, který stál na počátku stále probíhající globální krize, lepší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Key West, nejjižnější výběžek státu Florida

Key West, nejjižnější výběžek státu Florida | Foto: Key West Paradise

Jak nicméně tito experti doplňují, letní zdražování zaostalo za očekáváním a i proto je nutné počítat s tím, že návrat k normálu bude pomalý. Co to znamená pro případné zájemce o americké nemovitosti?

Ředitelka obchodu a marketingu realitní společnosti Mediterránea Ivana Bálková potvrdila, že zveřejněná americká data naznačují postupný - i když pomalý - odraz ode dna.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Ivanou Bálkovou o cenách amerických nemovitostí

Na Floridě došlo k poklesu na dno letos v lednu a od té doby se ceny drží, střední cena nemovitosti se pohybuje okolo 140 000 dolarů. V některých lokalitách stouply o 1 - 2 procenta.

Trh vykazuje jisté pozitivní známky, došlo k výraznému nárůstu prodejů, nicméně velká část patří bankám, nebo majitelům v osobním bankrotu, čili se prodávají levně.

Roman Chlupatý, Milan Kopp, Tomáš Pavlíček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme