Ceny benzínu nadále porostou

Ceny benzínu u čerpacích stanic v České republice minulý týden vzrostly jen velmi mírně, ceny nafty v průměru stagnovaly. V některých krajích se dokonce ceny naturalu i nafty o pár haléřů snížily. Ve všech krajích stojí nicméně natural už více než 29 korun za litr.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benzin

Benzin | Foto: www.automarket.co.yu

V Praze, v Plzeňském a Zlínském kraji stojí litr naturalu dokonce už více než 30 korun. Vyplývá to z údajů společnosti CCS. Faktory, které tlačí cenu benzínu vzhůru jsou různorodé. Už dva týdny oslabuje česká koruna proti americkému dolaru, a to se v ceně benzínu určitě alespoň mírně projeví.

Dalším faktorem je snižování produkce surové ropy. Mnoho významných producentských regionů totiž produkuje méně ropy, než se očekávalo, a proto cena ropy roste. "Bohužel na další týden musíme opět zopakovat naše prognózy, že cena benzínu bude růst a v tomto týdnu možná se naplní i ta prognóza překročení třiceti korun za litr," řekl analytik Štěpán Pírko ze společnosti Colloseum.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme