Ceny benzinu po mírném poklesu opět rostou, nejlevněji je v jižních Čechách

Levnější benzin řidiči v nejbližších dnech čekat nemohou. Zatímco začátkem října ceny paliva velmi mírně klesaly, o nadcházejícím víkendu by se opět mělo tankovat o něco dráž. Nejdražší je benzin už tradičně v Praze, nejlevnější v jižních Čechách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpací stanice

Čerpací stanice | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

V Praze je benzin nejdražší už několik týdnů, litr naturalu tam stojí v průměru 38,60 koruny. Za hlavním městem následuje Brno. Pro řidiče z jižní Moravy je tak výhodnější jezdit tankovat do Rakouska.

Ze severu Olomouckého kraje a z Moravskoslezského se zase vyplatí zajet pro pohonné hmoty do sousedního Polska. Tam stojí litr nafty necelých 35 korun a Natural 95 o šedesátník víc.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aktuální ceny benzinu zjišťovala redaktorka Alžběta Havlová

Nejméně za benzin zaplatí lidé u jihočeských čerpacích stanic. Natural je tam o korunu levnější než v metropoli, stojí v průměru 37,60.

Levněji je i v Plzni. Může za to především lídr trhu Benzina, která si snížila marži na jednom litru na několik desetníků. Cenou tak konkuruje i levným benzinkám u supermarketů. S cenou dolů tak museli jít i ostatní pumpaři. Informovaly o tom Hospodářské noviny.

Antimonopolní úřad i přes protesty vlastníků menších benzinových pump usoudil, že je všechno podle pravidel hospodářské soutěže. Cenou se ale bojuje jen na území Plzně, na okraji města u dálnice D5 už je zase cena vyšší.

Alžběta Havlová, Mirko Kašpar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme