Ceny benzínu se výrazně snížily

Benzín od začátku týdne výrazně zlevnil, prodává se i pod 30 korun. U některých čerpacích stanic za pouhý jeden den klesly ceny benzínu až o dvě koruny na litr. Dnešní průměr je několik haléřů nad 33 korunami. Nejdražší pohonné hmoty dnes hlásí jižní Čechy, kde předstihly pražský průměr, který bývá nejvyšší v republice. Ceny pohonných hmot by měly jít mírně dolů ještě i příští týden. V dlouhodobějším horizontu by však benzin měl kvůli rostoucím cenám ropy opět zdražovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpání benzinu do auta

Čerpání benzinu do auta | Foto: www.nethirlap.hu

Podle hlavní ekonomky společnosti Next Finance Markéty Šichtařové klesla cena ropy na světových trzích hlavně kvůli slábnoucí poptávce.

Zároveň prý mírně posiluje i česká koruna, a to pro nás ropu dále zlevňuje. "Ovšem z dlouhodobého pohledu několika týdnů, měsíců a roků se obáváme, že ceny ropy, a tím pádem i benzínu, se opět postupně zvýší," řekla vzápětí ekonomka.

Světová ekonomika totiž podle ní neustále poroste vysokým tempem, poptávka po ropě bude stále silná a také koruna přestane v příštích měsících vůči dolaru posilovat. "To všechno znamená, že v horizontu týdnů až měsíců se cena benzínu opět vrátí zpátky na špičky, jakých dosahovala na počátku září," dodala Šichtařová.

David Vandrovec, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme