Ceny některých last minute zájezdů klesly až o 30 procent

Ceny zájezdů last minute do Tuniska, Řecka a Egypta jsou na historicky nejnižší úrovni. Podle Asociace českých cestovních kanceláří a agentur za to mohou především nepokoje v těchto jinak turisticky oblíbených destinacích. Snahou cestovních kanceláří je takto nastartovat blížící se hlavní turistickou sezónu. Ceny last minute zájezdů do těchto destinací klesly až o 30 procent z původní ceny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pláž a plachetnice

Pláž a plachetnice | Foto: Corel GALLERY

Rekordně nízké ceny se objevují u zájezdů do destinací, ve kterých jsou určitá bezpečnostní rizika nebo ekonomické problémy. „Je to především Egypt, velkým otazníkem zůstává Řecko, uvidí se, jaká zde bude situace během následujících tří až čtyř měsíců, v neposlední řadě i Tunisko,“ řekl analytik Mag Consulting Jaromír Beránek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Analytik Mag Consulting Jaromír Beránek ve Světě o desáté.

Nebezpečí, které se v souvislosti s těmito zeměmi uvádí, je ale podle Beránka mediálně trochu přehnané. „Sám dvě z těchto tří destinací navštívím, obavy nemám,“ podotkl Beránek. V Řecku ale samozřejmě existuje nebezpečí toho, že můžou hrozit stávky, které by mohly zablokovat letiště.

Beránek nicméně upozorňuje na to, že se v těchto destinacích nepatrně zhoršily služby, hlavně, co týče fakultativních výletů. „A pak naprostá většina stravovacích a ubytovacích zařízení po celém světě dneska poskytuje své služby levněji, než tomu bylo před třemi lety. A v mnoha případech se setkáváme s tím, že tato stravovací a ubytovací zařízení šetří na jídle,“ upozornil Beránek.

Loni se prodalo formou last minute přibližně 900 tisíc zájezdů. Letos to bude zřejmě ještě nepatrně výše. „Naprostá většina našich turistů, kteří pojedou do těchto oblastí, bude kupovat své zájezdy zhruba týden nebo několik dní předem,“ odhaduje analytik Mag Consulting.

Martina Mašková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme