Ceny nemovitostí začínají v Polsku opět růst

Polsko hlásí konec krize. Alespoň v oblasti nemovitostí. Ceny bytů totiž opět rostou. Ekonomové se radují, zájemci o bydlení tak nadšení nejsou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Varšava - historické náměstí

Varšava - historické náměstí | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Ceny nemovitostí v Polsku dosáhly podle expertů minimální úrovně a teď už budou jen stoupat. Kromě zlepšující se ekonomické situace za to můžou také developeři, kteří značně omezili výstavbu nových bytů - v porovnání s minulým rokem až o padesát procent.

Budou se teď snažit doprodat byty v už dokončených projektech a menší nabídka tak jen bude šponovat ceny nemovitostí. Podle odborníků můžou během roku vzrůst až o deset procent.

Největší zájem mají Poláci o jedno až dvoupokojové byty. Novinkou na polském trhu jsou aukce nemovitostí, které pořádají sami developeři. Kdo má štěstí, může získat bydlení i za velmi výhodnou cenu.

Petr Vavrouška, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme