Ceny SMS ze zahraničí by mohly do příštího léta klesnout

Už příští léto by mohlo být posílání krátkých textových zpráv ze zahraničí levnější. Návrh Evropské komise na snížení cen SMS zpráv posílaných v rámci roamingu má podporu většiny členských států Unie. Proti jsme se postavili jen my a Španělsko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klávesnice mobilního telefonu

Klávesnice mobilního telefonu | Foto: Fotobanka stock.xchng

Od 1.července příštího roku by si mohli mobilní operátoři účtovat za textovou zprávu poslanou na území států Evropské unie maximálně 11 eurocentů, tedy asi dvě koruny a 60 haléřů.

Návrh, který podporuje většina členských států se nezamlouvá Česku a Španělsku. Podle ministra průmyslu Martina Římana se toto opatření týká jen úzké skupiny občanů, kteří často jezdí do zahraničí a jde spíše o populistický krok.

"Politici vidí, jak hezky padají ceny u jednoho segmentu - roamingu. Ale už nevidí a nechtějí vidět, že si to operátoři vyrovnávají u jiných neregulovaných cen, které se dotýkají daleko větší skupiny než roaming," uvedl Říman.

Stanovení maximálních ceny roamingových služeb bude pravděpodobně nakloněný i Evropský parlament, který o nich bude jednat příští rok na jaře.

Pavel Novák, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme