ČEPRO už může přijít až o 5 miliard koruny

Firma Čepro může přijít o další miliardy. Kromě prohraného soudního sporu o dvě miliardy a 600 milionů jí hrozí soud o další téměř tři miliardy. Jediným vlastníkem Čepra je přitom Fond národního majetku - tedy stát. To, jestli někdo z vedení firmy nespáchal trestný čin při správě cizího majetku, už šetří policie. Dozorčí rada firmy, která je druhým největším provozovatelem čerpacích stanic v zemi ale tvrdí, že jde o organizovaný podvod.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Kromě prohraného soudního sporu o více než dvě a půl miliardy korun se soudí o další téměř tři. Ty požaduje firma Tukový průmysl. Soud měl začít dnes - právní zástupce firmy Tukový průmysl Tomáš Sokol ale významně doplnil právní argumentaci, a tak bylo jednání odročeno na 17. prosinec. Sokol Radiožurnálu vysvětlil, co jeho klient po Čepru požaduje. "Domníváme se, že ČEPRO porušením smluvních povinností, které mělo k žalobci, způsobilo, že žalobci byly vyměřeny pokuty a doplatky, přestože fakticky ten, kdo porušil smlouvu a zákon, bylo Čepro."

Kvůli oběma případům dnes zasedala dozorčí rada firmy a došla k názoru, že jde o organizovaný podvod. Mluvčí Čepra Alena Čechová Radiožurnálu řekla, že společnost zvažuje podání trestního oznámení. "Na základě těchto informací a existující souvislosti s kauzou BENA a Tukový průmysl se dozorčí rada společnosti domnívá, že se může jednat o organizovaný podvod proti akciové společnosti ČEPRO připravovaný důsledně v několika posledních letech."

Druhý případ se týká prohraného soudu s firmou Venturon Investment a jde o 2,6 miliardy korun. Čepro údajně tento soud prohrálo omylem. Vedení společnosti údajně nedostalo soudní obsíky. To, kam zmizely a jestli došlo ke spáchání trestného činu, zjišťuje od pondělí policie.

Včerejší vývoj najdete zde .

Markéta Kaclová, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme