Čerpání z evropských fondů se zrychlilo

Tempo získávání peněz z evropských fondů se v Česku zrychlilo. Do konce listopadu proplatily úřady příjemcům přes padesát šest miliard korun. To je o deset miliard víc, než v říjnu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze. Ilustrační foto.

Peníze. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Dalších asi pětadvacet miliard se v systémech ministerstva pro místní rozvoj objeví během ledna příštího roku. Celkově tak dosud Česko z období 2007 až 2013 získá z fondů Evropské unie přes osmdesát dvě miliardy korun.

"Za tím čerpáním stojí skutečnost, že máme odsouhlaseno velké množství projektů, které se průběžně realizují. Když se sejdou okolnosti, například končí fáze toho projektu, tak žádá ten daný subjekt o proplacení prostředků a tak se nám daří v některých měsících dosáhnout velmi velkého nárůstu," vysvětlil náměstek ministra pro místní rozvoj Martin Plachý.

Igor Maňour, Alžběta Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme