Češi odeslali na Silvestra 32 miliónů SMS

Češi na Silvestra odeslali z mobilních telefonů rekordních více než 32 milionů textových zpráv. Meziročně je to o jeden milion zpráv více. Na rozdíl od Štědrého dne lidé svým přátelům a známým také mnohem více volali. Sítě operátorů už tradičně zaznamenaly největší nápor zpráv a hovorů hodinu před půlnocí a hodinu po půlnoci. I přes rekordní zatížení sítí prý nenastaly výrazné technické problémy nebo výpadky. Kromě textových zpráv spojili mobilní operátoři na Silvestra a krátce po něm téměř třicet milionů hovorů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mobilní telefon

mobilní telefon | Foto: Alena Palečková

Milióny textových zpráv a milióny telefonických hovorů - tak vypadala silvestrovsko-novoroční noc v sítích mobilních operátorů. Rekordy padaly u všech tří tuzemských mobilních operátorů. Zákazníci společnosti T-Mobile opět posunuli hranici rekordů v počtu odeslaných textových zpráv na 12 miliónů 180 tisíc. Podle mluvčího T-Mobile Jiřího Hájka společnost také zaznamenala více než 12 a půl miliónu telefonických hovorů. "Zákazníci T-Mobile byli nejaktivnější mezi 0:15 a 0:30. Během této doby uskutečnili více než 1,12 miliónů hovorů Pokud to přepočteme na vteřiny, tak každou vteřinu to bylo skoro 1250 hovorů."

"Celkem se na přelomu roku poslalo v Oskarově síti 7,14 miliónů SMS a uskutečnilo se 8,2 miliónů hovorů," řekl Radiožurnálu mluvčí společnosti Oskar Petr Šindler. "O půlnoci se provoz v síti na několik málo minut výrazně omezil. Lidé odložili mobilní telefony, asi si přáli a poté se vrátili k telefonům."

Při porovnání statistik volání ze Štědrého dne a přelomu roku vyplývá, že na Silvestra a Nový rok je oblíbenější telefonování, zatímco na Štědrý den přejeme častěji textovou zprávou.

Markéta Kaclová, Naděžda Hávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme