Češi ruší svoje zájezdy do Karibiku kvůli hurikánu Irma. Aerolinky nabízejí cestu v jiném termínu

Hurikán Irma dál devastuje karibské ostrovy. Někteří klienti českých cestovních kanceláří proto ruší svoje zájezdy. Podle místopředsedy Asociace cestovních kanceláří Jana Papeže mají cestující možnost změnit svůj zájezd na jiný termín.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hurikán Irma u Portorika

Hurikán Irma u Portorika | Foto: NOAA | Zdroj: Reuters

„Cestující, kteří se tam chystali v nejbližší době, tak své zájezdy ruší. Lidé dostávají od leteckých společností možnost přeložit termín na jindy bez poplatků. Pokud ale termín nepřeloží, tak podléhají klasickým storno poplatkům, protože se jedná o zásah vyšší moci,“ řekl pro Radiožurnál místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež.

ONLINE: Jeden z nejsilnějších hurikánů historie. Irma devastuje karibské ostrovy

Číst článek

Hlavní období zájezdů do Karibiku začíná zhruba až od listopadu. V srpnu a v září do této oblasti cestuje výrazně méně lidí, právě kvůli obavám z tradiční hurikánové sezony.

Hurikán Irma, který se přehnal přes ostrovy v severovýchodní části Karibiku, si vyžádal nejméně osm obětí. Informovala o tom agentura Reuters. Irma se přehnala přes Závětrné ostrovy, kam mimo jiné patří Antigua a Barbuda a ostrov Svatý Martin. Bez proudu je ve čtvrtek i polovina domácností v Portoriku.

Hurikán patří mezi nejsilnější v historii. Rychlost větru je až 295 km/h, v nárazech i 360. Tomu odpovídá zkáza na ostrovech, přes které Irma přešla.

Hurikán Irma za sebou nechává spoušť. Devadesát pět procent všech budov na Barbudě je poničeno

Číst článek

Bouře už připravila o proud víc než polovinu obyvatel ostrova. Až padesát tisíc lidí je bez dodávek vody. Zatím nejsou hlášeny žádné oběti. Tamní meteorologové ale varují, že Irma bude nejhorším hurikánem, který zasáhl ostrov od roku 1928. Tehdy hurikán San Felipe připravil o život přes 2700 lidí.

Irma bude pokračovat dál na severozápad. Na hurikán se tak už připravuje Dominikánská republika, Haiti, Kuba, Bahamské ostrovy a také americká Florida.

Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme