Češi s ekonomikou spokojeni; investují do bydlení

Češi mají dost peněz a se svou ekonomickou situací jsou spokojeni - tvrdí výsledky mezinárodní studie Barometr Cetelem. Ta porovnala postoje spotřebitelů z dvanácti evropských zemí: mezi nimi kromě Česka byla například Francie, Německo, Portugalsko, Slovensko nebo Rusko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

bydlení

bydlení | Foto: Jan Rosenauer

Kdyby měli Češi svoji ekonomickou situaci oznámkovat, zvolili by lepší pětku na stupnici od jedné do deseti - jsou tak optimističtější než většina Evropanů. Potvrzuje to také ředitel české pobočky společnosti, která průzkum realizovala, Václav Horák:

"Čeští spotřebitelé nejvíce utrácejí za investice do bydlení. Úvěry na bydlení, jak hypotéky, tak spotřebitelské úvěry tvoří dvě třetiny zadlužení českých domácností. V oblasti spotřebitelských úvěrů lákají spotřebitele nákupy elektroniky, výpočetní techniky a z našeho průzkumu vyplývají také spotřebitelé záměry investovat do nábytku."

Milan Kopp, Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme