Češi sní průměrně kilogram brambůrků ročně. Za slané pochoutky utrácejí miliardy

Spotřeba chipsů v Česku je na vzestupu - meziročně roste o jedenáct procent. Za poslední rok snědl každý v průměru kilogram brambůrků. Informuje o tom agentura Nielsen. Podle ní si lidé nakoupili během jediného roku přes jedenáct tisíc tun slaných pochoutek. Zájem stoupl taky o slané tyčky nebo oříšky. Za slané pochutiny utratili Češi přes čtyři miliardy korun - tedy asi o pět procent víc než rok předtím.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Občerstvení

Občerstvení | Foto: Comstock Images

„Za růstem celé kategorie kromě chipsů stojí oblíbenost slaných oříšků a zdravějších alternativ, jako jsou pečené výrobky,“ citoval deník E15 konzultanta společnosti Nielsen Michala Elšíka. Ve srovnání s ostatními zeměmi je přitom Česká republika ve spotřebě brambůrků průměrná.

Mimo brambůrků se agentura podívala i na konzumaci energetických nápojů. Z jejích zjištění vyplynulo, že energetické nápoje pije většina Čechů pouze výjimečně. Každý den nebo několikrát týdně je pije pouze 7 % dotázaných. Téměř třetina Čechů si dopřeje povzbuzující nápoj zhruba jednou za měsíc. Polovina je nepije vůbec.

MOS Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme