Češi v krizi meziročně ušetřili o 170 miliard víc

Češi méně utrácí a víc šetří. Meziročně uspořili o 170 miliard korun více. Vyplývá to ze zprávy o hospodaření českých domácností v prvním čtvrtletí roku, kterou projedná kabinet premiéra Jana Fischera.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Ve zprávě se ministři také dozví, že příjmy některých českých domácností mírně stouply. Radiožurnálu to potvrdila mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí Štěpánka Filipová.

"Zvýšily se takzvané sociální příjmy domácností, to znamená příjmy z důchodů, dávek sociální podpory, hmotné nouze a z ostatních dávek. Domácnosti, které pobíraly takzvané sociální příjmy, si za ně mohly také více koupit - o pět procent více než ve stejném období roku 2008."

"Stejně tak se zvýšily příjmy z důchodů, a tedy i kupní síla domácností, které důchody pobírají," řekla Radiožurnálu mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí.

Přečtěte si také:
Schodek rozpočtu na příští rok se může vyšplhat na 250 miliard
Prezident Hospodářské komory: Firmy budou přijímat nové pracovníky nejdřív za rok
Výkonnost české ekonomiky rekordně klesla
Inflace je nejnižší za posledních 6 let

Marika Táborská, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme