Češi začínají při nákupech preferovat kvalitu, i za vyšší cenu

Zájem Čechů o kvalitní potraviny stoupá. Více než 90 procent nakupujících zná označení kvality Klasa. Většina lidí při nákupu také ocení potraviny označené jako Regionální výrobek. Přesto cesta ke kvalitnímu stravování není jednoduchá ani pro zákazníky, ani pro prodejce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řeznictví, maso, uzeniny (ilustrační foto)

Řeznictví, maso, uzeniny (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Mají tady dobré věci – jitrnice, tlačenku, párky, špek v paprice. Maso tady nekupuji,“ říká Jaroslav, který si potrpí na kvalitní uzeninu. Na výrobky od řezníka nedá dopustit.

„Když je dobrá cena a dobrá kvalita připlatím si. Nechodím do určitých marketů, nebudu jmenovat. Nahánějí váhu vodou. Když se podívám na maso, tak už vidím, jestli je čerstvé, nebo není,“ dodává věrný zákazník řezníka. Pány sem prý láká taky výtečná tlačenka nebo paštika.

Přehrát

00:00 / 00:00

O kvalitě potravin natáčel redaktor Ondřej Wolf.

„Já si myslím, že vždycky je to tady lepší než v supermarketu. Tam já z principu nechodím,“ tvrdí Milan, který bydlí hned za rohem.

Tlak konkurence ale bývá nemilosrdný, řezník Vlastimil Vaníček to ale vidí spíš optimisticky:
„Jsou levnější než my menší řezníci, ale není to tak rozhodující.“

Snížená cena potravin v akci může někdy znamenat i nižší kvalitu

Číst článek

Recept, jak odolat nižším cenám jinde, bývá jednoduchý, udržovat kvalitu.

„Já se nechci vyjadřovat k tomu, jestli někde u konkurence je okoralé zboží, prostě když je okoralé, tak si ho nekoupím. U nás je to zboží čerstvé. Tím jediným můžeme docílit, aby k nám lidé chodili,“ doplňuje uzenář.

Ondřej Wolf Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme