Česká konsolidační agentura skončila poprvé v historii se ziskem

Česká konsolidační agentura se poprvé ve své historii dostala do zisku. Své loňské hospodaření skončí ziskem ve výši jedné miliardy 580 milionů korun. O rok dříve měla ztrátu tři a půl miliardy korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP

Pozitivního výsledku dosáhla loni i navzdory tomu, že musela převzít dluhy zdravotních pojišťoven a nepostoupila pohledávky za Setuzou na rolnický fond. Agentura, která vypořádá dluhy přešlé na stát, má podle zákona přestat existovat na konci příštího roku. Své obchodní aktivity chce ale ukončit už letos.

"Je to číslo 23 měsíců, které zbývají do ukončení existence této firmy. Dále je to hospodářský výsledek za rok 2005 na úrovni zhruba 1,6 miliardy korun zisku, zvýšení výtěžnosti postoupených pohledávek o 40 procent, což způsobuje dodatečné inkaso pro firmu v objemu zhruba 3,2 miliardy korun, a snížení mzdových nákladů na realizaci jedné koruny z individuálního postoupení o 70 procent," shrnul významná čísla charakterizující činnost agentury její generální ředitel Zdeněk Čáp.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme