Česká koruna vlivem kurzu eura oslabila vůči dolaru

Česká měna ve středu kvůli vývoji na eurodolarovém trhu výrazně oslabila vůči americkému dolaru. Oproti počátečnímu kursu 39,50 během dne poklesla až na 39 korun a 95 haléřů za dolar, což byla její nejslabší hodnota od konce loňského listopadu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V závěru obchodování mírně korigovala a uzavřela na 39,80 koruny za dolar. Podle analytika společnosti Patria finance Davida Marka tak česká měna reaguje na vývoj eura. To pokleslo poté, kdy bylo oznámeno zpomalení hospodářského růstu v Německu a ve Francii.

Jak řekl David Marek Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu, pro nejbližší období bude důležitý postup centrálních bank obou zemí. A také makroekonomická čísla o vývoji. Evropská centrální banka ve středu úvěrové sazby nezměnila. V krátkodobém výhledu proto David Marek neočekává potenciál pro růst eura a za poměrně reálné považuje překročení hranice čtyřiceti korun za dolar.

Milan Kopp, Bohumír Mazáč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme