Česká pojišťovna neprodá svůj podíl v České spořitelně

Odkup nabízí mateřská firma vlastníka spořitelny - rakouská společnost AVS. Podle Dagmar Šístkové z tiskového odboru České pojišťovny není důvod vzdávat se držení čtyřech a půl procenta ve spořitelně. Navíc nabízenou cenu 375 korun za akcii považuje za nízkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pojišťovna

Česká pojišťovna | Foto: Česká pojišťovna

"Česká pojišťovna se rozhodla nevyužít nabídky rakouské AVS na odkup 4,5 % akcií České spořitelny. Domníváme se, že fundamentální hodnota akcií České spořitelny je vyšší než současná nabídka".

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Šístková: Česká pojišťovna a akcie České spořitelny

Analytici vesměs považují nabízenou cenu za nízkou. Odpovídající cena by podle nich měla být přes 400 korun za akcii. Společnost AVS ale o změně ceny neuvažuje. Zdá se jí přiměřená a v souladu se zájmy akcionářů. Zda se jí podaří zvýšit svůj podíl ve spořitelně, to závisí na rozhodnutí dalších velkých akcionářů. Kromě České pojišťovny k nim patří Evropská banka pro obnovu a rozvoj. Ta zatím nezveřejnila, zda své akcie společnosti AVS prodá.

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme