Česká pošta má nového předsedu dozorčí rady. Stane se jím bývalý generální ředitel Kratina

Novým předsedou dozorčí rady České pošty byl zvolen její bývalý generální ředitel Karel Kratina. Nahradil Jana Mareše, kterého ministr vnitra v demisi Lubomír Metnar (za ANO) v dubnu odvolal spolu s dalším členem rady Janem Kasalem. Zvolení Kratiny oznámil mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový předseda dozorčí rady České pošty Karel Kratina

Nový předseda dozorčí rady České pošty Karel Kratina | Foto: Igor Šefr | Zdroj: ČTK

Dozorčí rada dohlíží na činnost generálního ředitele a uskutečňování podnikatelských záměrů podniku. Deset členů rady jmenuje zakladatel pošty, tedy ministerstvo vnitra, a pět zaměstnanci. Dozorčí rada má v současnosti 14 členů.

Českou poštu povede Roman Knap, doteď působil jako ředitel firmy SAP

Číst článek

Kratina byl generálním ředitelem České pošty čtyři roky. Skončil na vlastní žádost v září 2008. „Česká pošta bude mít nového generálního ředitele, čeká ji řada změn a implementace nové strategie do praxe. Mým úkolem z pozice předsedy dozorčí rady bude dohlížet na její řádné hospodaření a plnění úkolů, které vzejdou ze zmíněné nové strategie,“ uvedl Kratina.

V polovině června by měl na poštu nastoupit nový generální ředitel, bývalý šéf SAP ČR a Slovensko Roman Knap, který vyhrál výběrové řízení. Nahradí Martina Elkána, který byl odvolán v únoru.

Pošta spravuje 3200 poboček, což představuje jednu z nejhustších sítí v Evropě. Podnik zaměstnává zhruba 30 000 zaměstnanců a v roce 2017 mu klesl zisk o polovinu na 110 milionů korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme