Česká pošta odbavila o víkendu rekordní počet zásilek. Přepravci varují před zpožděním

Na České poště o víkendu padl rekord v počtu přepravovaných zásilek. Ve špičce jich ve své síti přepravovala 1,13 milionu, což je o 46 000 více než dosavadní maximum o týden dříve během Black Friday. Loňský rekord atakoval hranici 500 000 balíkových zásilek. V pondělí to řekl Ivo Vysoudil z tiskového oddělení.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta kompletně mění systém naceňování balíků (ilustrační foto)

O víkendu padl na České poště zásilkový rekord. | Zdroj: Profimedia

Za výrazným růstem stojí předchozí uzavření většiny kamenných prodejen kvůli koronaviru i blížící se Vánoce, kdy lidé častěji řeší nákup prostřednictvím internetových obchodů. Víkend s výraznými nárůsty mají za sebou i další přepravci, jako jsou PPL, DPD či Zásilkovna. Jejich sítěmi prošly stovky tisíc zásilek.

Doručování zásilek se kvůli extrémnímu nárůstu může zpozdit. „Vzhledem k extrémním objemům, které v současné době přepravujeme, bude doručení části zásilek zpožděno o jeden až tři dny,“ uvádí na svých stránkách například PPL.

Internetovým prodejcům vzrostly prodeje o třetinu. Kamenné obchody mají naopak návštěvníků méně

Číst článek

Podle obchodníků se letos před Vánoci přes internet nakoupí zboží za 65 miliard korun, což je meziročně o čtvrtinu více. Absolutní vrchol prodejů internetové obchody očekávají tento a příští týden.

Ve čtvrtek se otevřely i kamenné prodejny. „Je možné, že nerealizované tržby se maloobchod bude snažit dohnat rychlým výprodejem stávajících zásob, což přinese další potřebu rychlého zásobení ze skladu na prodejny. Logistické společnosti se na tuto situaci připravují, zvládnout takový souběh prudkého nárůstu e-commerce, předvánoční sezony a případného skokového nárůstu potřeby přesunu zásob z centrálních skladů na prodejny bude pro všechny zúčastněné opravdovou výzvou,“ podotkl již dříve ředitel obchodu logistické firmy Gebrüder Weiss Jan Kodada.

Česká pošta nyní rozváží balíky i o víkendech. Od podzimu je možné využít síť 1800 externích výdejen balíků, tzv. Balíkoven, a k tomu je otevřená páteřní síť 3200 poboček.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme