Česká pošta začne přijímat všechny platební karty, zatím na pětině poboček

První pobočky České pošty začnou přijímat platební karty všech bank. Do konce letošního roku bude možné platit tímto způsobem asi na 150 pracovištích. Dosud Česká pošta přijímala pouze platební karty Poštovní spořitelny a ČSOB.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta. Ilustrační foto.

Česká pošta. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Placení platebními kartami na přepážkách pošt dosud brzdila výše poplatku, která by musela být promítnuta buď do koncové ceny pro zákazníka, nebo do nákladů České pošty.

„Naráželi jsme na různá zákonná omezení, na výběrová řízení, která nebyla úplně jednoduchá. Potřebovali jsme všechno udělat tak, aby to skutečně bylo podle zákona,“ vysvětluje mluvčí České pošty Matyáš Vitík, proč pošta platby ostatními kartami nezavedla už dřív.

„Do karet nám nahrála i regulace Evropské unie, která snížila poplatky za používání karet. To znamená, že už dnes můžeme říci, že se tento projekt povedlo dotáhnout do konce a že klienti České pošty budou moci na vybraných pobočkách platit platebními kartami,“ dodává mluvčí.

Česká pošta provozuje 3200 poboček po celé republice. Postupné zavádění akceptace karet bude podle mluvčího pokračovat v několika vlnách od největších pošt po ty, na kterých je to z pohledu počtu transakcí ekonomicky opodstatněné.

Zavádění plateb kartami VISA a Mastercard všech bank na poštách zajišťuje ČSOB, která zvítězila ve výběrovém řízení. To Česká pošta vypsala na konci roku 2014.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme