Česká rafinérská zastavuje dodávky Chemopetrolu

Česká rafinérská zastaví o půlnoci dodávky surovin společnosti Chemopetrol. Obě firmy jsou přitom součástí holdingu, a přesto nemají od začátku roku dlouhodobé smlouvy o dodávkách a vyjednávají ceny měsíčně. Podle mluvčího Unipetrolu Tomáše Zikmunda jednání o červnových cenách zkrachovala, a proto se omezí provoz některých závodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

rafinerie

rafinerie | Foto: Jan Rosenauer

"Vypadá to, že v Chemopetrolu se bude jednat o etylenovou jednotku a o další klíčové výrobní provozy. Dopady tohoto kroku ze strany České rafinérské se promítnou v podstatě na všechny chemické výroby v rámci skupiny Unipetrol, nejvíce však ty dopady budou citelné na společnost Spolana a Kaučuk," řekl Radiožurnálu Tomáš Zikmund.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Zikmund o zastavení dodávek

Nedostatku benzínu a nafty se ale motoristé obávat nemusejí, ujišťuje ministerstvo průmyslu. "Státní hmotné rezervy včetně dalších zásob jsou dostatečné, tedy i zásoby ropy a ropných produktů, mezi než patří benzín a samozřejmě také nafta. Stačí pokrýt potřeby České republiky zhruba na sto dní, aniž by velko či maloodběratelé pocítili jakoukoli újmu," uvedla mluvčí ministerstva Anna Stárková.

Aleš Heřmánek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme