Česká republika má zájem o zakázky v Kuvajtu

Česká republika má zájem o obchodní zakázky v Kuvajtu. Šance našich firem se v kuvajtské metropoli dnes snažil posílit ministr zahraničí Cyril Svoboda. Vzhledem ke stále špatné bezpečnostní situaci v Iráku neustále roste ekonomický význam Kuvajtu v oblasti Perského zálivu. Na stole je ambiciózní projekt vybudování ekonomické zóny na severním cípu Zálivu, jejíž dominantou by byl důležitý přístav.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ulice v Kuvajtu

ulice v Kuvajtu | Foto: Miroslav Konvalina

Díky našemu podílu na porážce Saddáma Husajna v obou válkách v Zálivu má Česko pro zakázky na projektu velmi dobrou výchozí pozici, což nepřímo potvrdil i šéf kuvajtské diplomacie. "Celá oblast by měla být velmi prosperující. Přístav, o kterém mluvíme, by neměl sloužit jen k obnově Iráku, ale také k zásobování Íránu nebo zemí v okolí Kaspického moře."

Cyril Svoboda vyjádřil naději, že se dobré vztahy s Kuvajtem promítnou i v oblasti vízové politiky. "Uvítáme rozhodnutí, kdy Česká republika bude patřit mezi 33 zemí, jejíž občané dostanou vízum hned po příletu do Kuvajtu."

Markéta Kaclová, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme